Čokoládové recepty

chutnat nám může i bez masa

Jahodové buchta s čokoládou

12 porcí
10 minut příprava, 30 minut pečení

INGREDIENCE   

100 g celozrnné pšeničné mouky
90 g špaldové mouky
1 hrnek nadrobno nakrájených jahod (cca 150g)
100 g hořké čokolády (sekané nebo peciček)
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
90 g třtinového cukru
150 g bílého jogurtu (3 % tuku)
7 lžic (80 ml) kokosového oleje
2 vejce
špetka soli
špetka skořice nebo mixed spice (nemusí být)

POSTUP

  1. Rozpusťte si kokosový olej a polovinu (50g) čokolády. Stačí jen lehce rozehřát a pecičky čokolády pak rozmíchat. Nepřehřívejte.
  2. Rozehřejte si troubu na 180 °C.
  3. Omyjte a osušte si jahody a nakrájejte je na menší kousky.
  4. V míse utřete třtinový cukr a vejce. Vmíchejte kokosový olej s čokoládou a jogurt.
  5. Zvlášť promíchejte všechny sypké ingredience a poté vmíchejte po částech do tekuté směsi.
  6. Do těsta jen zlehka vmíchejte jahody a nalijte ho na vymazaný hluboký plech a posypte zbývajícími 50 g čokolády.
  7. Pečte cca 30 min nebo dokud není špejle při zapíchnutí suchá.

zdroj: lechocolat.cz

Banánový chlebíček s čokoládou

10 minut příprava, 60 minut pečení

INGREDIENCE   

180 g polohrubé mouky
40 g kakaa
1 lžička jedlé sody
1 lžička kypřicího prášku
špetka soli
3 velké zralé banány (oloupané asi 300 g)
2 velká vejce
120 g řeckého jogurtu
60 ml javorového sirupu nebo medu
50 g třtinového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
50 g mandlí (nasekaných)
50 g hořké čokolády (sekané nebo peciček)

POSTUP

  1. Předehřejeme troubu na 180°C a vymažeme si formu na biskupský chlebíček.
  2. Ve větší míse smícháme mouku, kakao, sůl, sodu a prášek do pečiva.
  3. V další misce rozmačkáme banány a rozmícháme s vejci, jogurtem, javorovým sirupem, cukrem a vanilkou.
  4. Jemně zapracujeme do suchých ingrediencí v první misce a nakonec jen lehce vmícháme mandle a čokoládu.
  5. Pečeme zhruba hodinu, kontrolujeme špejlí.

zdroj: lachocolat.cz

Cuketová buchta s čokoládou

10 minut příprava, 45-50 minut pečení
12 porcí

INGREDIENCE   

200 g hladké mouky
100 g celozrnné špaldové mouky
40 g kakaa
1 lžička jedlé sody
1 lžička kypřicího prášku
špetka soli
350 g cukety (nastrouhané nahrubo)
2 velká vejce
125 ml rostlinného oleje (slunečnicový, kokosový)
100 g třtinového cukru (lze částečně zaměnit javorovým sirupem nebo medem)
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička koření na perník nebo Mixed spice
50 g ořechů (nasekaných)
alternativa místo kakaa: 50 g hořké čokolády (sekané nebo peciček)

POSTUP

  1. Předehřejeme troubu na 180°C a vymažeme si formu
  2. Ve větší míse smícháme mouku, kakao, sůl, sodu a prášek do pečiva, kakao a koření.
  3. V další misce rozmícháme cukr s vejci a přidáme olej. Nastrouháme si cuketu a přidáme spolu s vanilkou.
  4. Jemně zapracujeme do suchých ingrediencí v první misce a nakonec jen lehce vmícháme ořechy, případně sušené ovoce a čokoládu.
  5. Pečeme 45-50 minut, kontrolujeme špejlí.

zdroj: lachocolat.cz

Fíky z čokoládou a mořskou solí

10 kousků
10 minut příprava, 30 min chlazení

INGREDIENCE   

10 malých fíků
100 g tmavé čokolády
20 g másla nebo kokosového oleje
mořská sůl

POSTUP

  1. Fíky omyjte, osušte a rozkrájejte na půl prostředkem stopky (aby bylo za co chytit).
  2. Na vodní lázni rozehřejte čokoládu s máslem nebo kokosovým olejem.
  3. Fíky namáčejte v čokoládě a klaďte na tác s pečicím papírem.
  4. Posypte vločkami soli (můžete nahradit sekanými pistáciemi) a dejte vychladit

zdroj: lechocolat.cz

How To Knock mac cleaner out Mac Cleanser

How to Get Rid of Advanced Mac Cleaner Out of The Mac? Many people have trouble. It might cause your computer to run slower and with glitches. Here is the way you can eliminate free yourself out of its clutches.